Backuper

Vi erbjuder backup till våra kunder där det kan vara både på klient- och serversidan.

Backup kan se ut på olika sätt beroende på kundens behov.

Ahsay Backup

Ahsay Backup är en tjänst ifrån Ahsay och är en beprövad mjukvara som reglerar hur kundens backuper ska fungera. Denna mjukvara används av miljoner användare och Datadelen tycker det är en bra, prisvärd lösning som kan erbjuda det våra kunder behöver. All data läggs på Datadelens servrar i vår serverhall och vi kan sedan tillsammans med kunden komma fram till bästa lösningen (både mängd data och hur ofta backuper ska tas). Detta gör att vi kan erbjuda en flexibel prisbild och bara aktivera de licenser som behövs vilket gör detta till en väldigt kostnadseffektiv lösning för båda parter.

Datadelen är i dagsläget brons-partner och ju högre partner vi blir desto förmånligare blir det för både oss och våra kunder.
För priser så kan ni kolla vår undersida för Ahsay Backup.

NAS-hotell

Ett NAS-hotell skiljer sig mot vår andra lösning då våra kunder själva driftar sin backup. Datadelen hjälper kunden att identifiera vilka behov kunden har och tar sedan steget vidare och kollar på vilket NAS-hotell som passar bäst. Datadelen har olika prenumerationsnivåer. Tjänsten går till som så att Datadelen köper in hårdvara och installerar servern hos kunden. Kunden hyr sedan tjänsten ifrån Datadelen och får support samt hjälp med att övervaka att allt fungerar korrekt. Det går även att komplettera lösningen med en extra NAS som står i Datadelens serverhall. Detta gör att all data blir dubbelt så säker då den dels lagras hos kunden och dels hos Datadelen. Det gör att all data lagras på två fysiska platser vilket gör att eventuella inbrott, bränder eller andra katastrofer fortfarande gör att all data finns intakt.

Datadelen använder olika typer av NAS-lösningar och vi vill gärna besöka er och sedan rekommendera vilken nivå som passar er bäst.
För priser så kan ni kolla vår hemsida under NAS-Hotell.