Backuper

Vi erbjuder backup till våra kunder där det kan vara både på klient- och serversidan.

Backup kan se ut på olika sätt beroende på kundens behov.

Ahsay Backup

Ahsay Backup är en tjänst ifrån Ahsay och är en beprövad mjukvara som reglerar hur kundens backuper ska fungera. Denna mjukvara används av miljoner användare och Datadelen tycker det är en bra, prisvärd lösning som kan erbjuda det våra kunder behöver. All data läggs på Datadelens servrar i vår serverhall och vi kan sedan tillsammans med kunden komma fram till bästa lösningen (både mängd data och hur ofta backuper ska tas). Detta gör att vi kan erbjuda en flexibel prisbild och bara aktivera de licenser som behövs vilket gör detta till en väldigt kostnadseffektiv lösning för båda parter.

Datadelen är i dagsläget brons-partner och ju högre partner vi blir desto förmånligare blir det för både oss och våra kunder.
För priser så kan ni kolla vår undersida för Ahsay Backup.

NAS-hotell

Ett NAS-hotell skiljer sig mot vår andra lösning då våra kunder själva driftar sin backup. Datadelen hjälper kunden att identifiera vilka behov kunden har och tar sedan steget vidare och kollar på vilket NAS-hotell som passar bäst. Datadelen har olika prenumerationsnivåer. Tjänsten går till som så att Datadelen köper in hårdvara och installerar servern hos kunden. Kunden hyr sedan tjänsten ifrån Datadelen och får support samt hjälp med att övervaka att allt fungerar korrekt. Det går även att komplettera lösningen med en extra NAS som står i Datadelens serverhall. Detta gör att all data blir dubbelt så säker då den dels lagras hos kunden och dels hos Datadelen. Det gör att all data lagras på två fysiska platser vilket gör att eventuella inbrott, bränder eller andra katastrofer fortfarande gör att all data finns intakt.

Datadelen använder olika typer av NAS-lösningar och vi vill gärna besöka er och sedan rekommendera vilken nivå som passar er bäst.
För priser så kan ni kolla vår hemsida under NAS-Hotell.

Serveruthyrning

Serveruthyrning kan vara allt ifrån egna dedikerade servrar i en serverhall, colocation på egna servrar eller en mindre VPS.

Ta gärna kontakt med oss så hjälper vi att se över vad ni har för behov och erbjuda den bästa lösningen för just Ert företag.

Server-leasing

Server-leasing fungerar som så att kunden hyr servern av Datadelen, inklusive alla licenser.
Det kan tillkomma licenskostnader för eventuella programvaror som Datadelen inte har möjlighet att hyra ut i månadskostnaden.

Datadelen installerar en server som står ute hos kund och anpassas efter kundens behov. Det kan vara data som inte får, eller som kunden inte vill lagra i "molnet" och då är denna tjänst en väldigt bra lösning. Det kan även vara applikationer som ska kunna användas även om internetuppkopplingen inte fungerar. Exempel på detta kan vara revisorer, bygg-sektorn, advokater, finanshandel och andra typer av affärskritiska applikationer som kunden behöver för att kunna arbeta. I tjänsten ingår det support och övervakning samt "på plats"-garanti för att ni ska känna er trygga.

För priser så kan ni kolla vår hemsida under för Server-leasing.

Hårdvara

Datadelen erbjuder förmånliga priser på hårdvara. Det kan vara allt ifrån hårddiskar, skärmar, surfplattor, stationära datorer till bärbara datorer. All hårdvara kommer konfigurerad precis som kunden vill ha den. Exempel på detta kan vara bärbara eller stationära datorer som ska ha vissa specifika mjukvaror och konfigurationer så som Microsoft Office, Visma, Antivirus, Backup-mjukvara eller andra mjukvaror som kunden har på sin arbetsplats och som behövs installerad samt konfigurerad. 

Alla priser är per offert och efter behov beroende på vilken hårdvara som krävs för att klara av de affärskritiska applikationer som kan finnas på olika arbetsplatser.
Då all hårdvara köps in direkt ifrån grossister så kan Datadelen få väldigt förmånliga priser och hjälper till att leverera en komplett produkt och fakturerar arbetstiden separat.